Warmtepompen

Op een duurzame manier uw woning verwarmen en warm water tappen. Geen temperatuurschommelingen, maar op elk moment van de dag genieten van een aangename, constante temperatuur. Hiervoor zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Die zijn er tegenwoordig. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zijn energienota wil verlagen (u hoeft minder gas te verbruiken), het energielabel van de woning wil verhogen (en daarmee de waarde van de woning) en tevens milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde.

Hoe werkt een warmtepomp?
De techniek is heel eenvoudig; een warmtepomp haalt warmte van buiten (uit de lucht, bodem of water) om de ruimte binnen mee te verwarmen. Deze warmte wordt via een vloeistof (vergelijkbaar met koelvloeistof in auto's) in leidingen naar het pand getransporteerd en vervolgens naar een hogere temperatuur gebracht. 

Minder gasverbruik, lagere energienota
In lucht met een temperatuur boven het vriespunt zit energie. Een warmtepomp gebruikt deze energie en elektriciteit om daarmee het water in de radiatoren te verwarmen. Bij een traditionele installatie wordt de CV-ketel via gas gestookt. Hoe kouder de winter, hoe hoger uw energierekening. Een warmtepomp drukt die kosten flink omlaag. Enkel bij een temperatuur onder het vriespunt, verwarmt de ketel bij met gas. Een warmtepomp werkt prima samen met de bestaande cv-ketel waardoor geen aanpassingen aan radiatoren nodig zijn.